Halmesaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Halmesaari

Halmesaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Halmesaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 74

v. 2014 83

v. 2015 82

v. 2016 81

v. 2017 81

v. 2018 82

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmesaari on noin sijalla 7 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Halmesaari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Halmesaari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Halmesaari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Halmesaaria on 82.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Halmesaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Halmesaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Halmesaari

Halmesaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Halmesaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Halmesaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Halmesaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Halmesaarentie, Halmesaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмесаари tarkoittaa nimeä Halmesaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Halmesarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Halmesaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halil Halmesaari tai Halla Halmesaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmesaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Halmesaari, Finland.

©Tuomas Salste