Halmet: Sukunimi-info

Halmet

Tietoja sukunimestä Halmet

Halmet on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Halmeiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 38

v. 2015 33

v. 2018 34

v. 2020 36

v. 2022 37

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Halmet on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Halmet ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Halmeiden enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1943
Yritykset
perust. 1946–1999

Sana Halmet tai Halmeen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Halmet osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Halmet esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Emil Halmeen tie, Halmeenkatu, Halmeenkuja, Halmeenlaita, Halmeenpolku, Halmeentie, Kaarle Halmeen katu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Халмет tarkoittaa nimeä Halmet. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Halmets. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Halla Halmet tai Halil Halmet.

Samankaltaisia nimiä kuin Halmet

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Halmet, Finland.

©Tuomas Salste