Hämylä: Sukunimi-info

Hämylä

Tietoja sukunimestä Hämylä

Hämylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hämylä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 45

v. 2018 43

v. 2019 43

v. 2020 44

v. 2021 44

v. 2022 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hämylä on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hämylä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hämylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hämylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hämylä-nimisiä on 44.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1921
Yritykset
perust. 1976–2020

Sana Hämylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hämylä

Hämylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Hämylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hämylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hämylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hämyläntie, Hämylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хямюля ("Hjamjulja") tarkoittaa nimeä Hämylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hemile.

Nimi kirjoitetaan joskus Hamyla tai Haemylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hämylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hämylä, Finland.

©Tuomas Salste