Han: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Han

Han on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Etelä-Koreassa. Sen sijaan Suomessa se on varsin harvinainen.

Han-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Han on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Han on Suomessa enimmäkseen ulkomaalaisten nimi. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 86 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2018.

Verrattuna muihin sukunimiin Han on hyvin lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Nimestä on olemassa variantit Hahn ja Khan. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941
Yritykset
perust. –2016

Sana Han esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Han

Han (paikannimi)Katuosoitteissa

Han on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Han jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Han esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hans Floors stig, Hans Olofssons väg, Hans Svenskesväg, Hans Westerlunds väg, Hansgatan, Hansgränden, Hansvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Han

Han on myös etunimi. Vuonna 2018 Han oli yhtenä etunimenä 51 suomalaisella (26 miestä, 25 naista). Samaan aikaan Han oli 24 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Han-suku ulkomailla

Ruotsissa Han oli 191 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Han oli 85 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Han on ollut 137 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2419113785
Han Pohjolassa

Hollannissa Han oli 350 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 677 henkeä, joiden sukunimi oli HAN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 29 847 henkeä, joiden sukunimi oli HAN. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 671 henkeä, joiden sukunimi oli HAN.

Etelä-Koreassa Han (한 / 韓) oli 700 000 ihmisen sukunimi vuonna 2000. Se oli Etelä-Koreassa 12:nneksi yleisin sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Han tai Hans Han.

Samankaltaisia nimiä kuin Han

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Han, Finland.

©Tuomas Salste