Hangasjärvi: Sukunimi-info

Hangasjärvi

Tietoja sukunimestä Hangasjärvi

Hangasjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hangasjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 33

v. 2018 32

v. 2019 34

v. 2020 34

v. 2021 36

v. 2022 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hangasjärvi on sijalla 14 569. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hangasjärvi on melko pitkä nimi.

Hangasjärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hangasjärvi on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hangasjärvi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hangasjärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hangasjärvi

Hangasjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hangasjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 30 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hangasjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hangasjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangasjärven Rajasaari, Hangasjärventie, Ison Hangasjärven tie, Kontiovaaran Hangasjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hangasjärvet ulkomailla

Ruotsissa Hangasjärvi oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хангасъярви ("Hangasjarvi") tarkoittaa nimeä Hangasjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hangasjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hangasierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hangasjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hangasjarvi tai Hangasjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hangasjärvi tai Hans Hangasjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hangasjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hangasjärvi, Finland.

©Tuomas Salste