Hangaslahti: Sukunimi-info

Hangaslahti

Tietoja sukunimestä Hangaslahti

Hangaslahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hangaslahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hangaslahti on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hangaslahti ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hangaslahti on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Hangaslahtea. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hangaslahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hangaslahti

Hangaslahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Hangaslahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hangaslahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hangaslahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangaslahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хангаслахти tarkoittaa nimeä Hangaslahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hangaslachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hangaslahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hangaslahti tai Hans Hangaslahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Hangaslahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hangaslahti, Finland.

©Tuomas Salste