Hangasluoma: Sukunimi-info

Hangasluoma

Tietoja sukunimestä Hangasluoma

Hangasluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hangasluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 72 max

v. 2014 68

v. 2016 71

v. 2018 70

v. 2020 68

v. 2022 71

v. 2023 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hangasluoma on sijalla 8 930. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 706.

Verrattuna muihin sukunimiin Hangasluoma on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1967

Vuosina 1959–1967 kuolleet Hangasluomat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Hangasluoman kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Hangasluomien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (3 vainajaa) sekä Teuva (3).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Hangasluomaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. –2015

Sana Hangasluoma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hangasluoma

Hangasluoma (paikannimi)Katuosoitteissa

Hangasluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hangasluoma jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hangasluoma esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangasluomantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хангаслуома tarkoittaa nimeä Hangasluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hangasluoma tai Hans Hangasluoma.

Samankaltaisia nimiä kuin Hangasluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hangasluoma, Finland.

©Tuomas Salste