Hangasvaara: Sukunimi-info

Hangasvaara

Tietoja sukunimestä Hangasvaara

Hangasvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hangasvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 48

v. 2020 49

v. 2022 49

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hangasvaara on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hangasvaara ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hangasvaarojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Hangasvaara on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hangasvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hangasvaara

Hangasvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Hangasvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hangasvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hangasvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hangasvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хангасваара tarkoittaa nimeä Hangasvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hangasvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hangasfwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hangasvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hangasvaara tai Hans Hangasvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Hangasvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hangasvaara, Finland.

©Tuomas Salste