Hanhikorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhikorpi

Hanhikorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hanhikorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 50

v. 2017 50

v. 2018 51

v. 2019 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhikorpi on sijalla 11 327. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Hanhikorpi

Hanhikorpi (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanhikorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hanhikorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanhikorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhikorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхикорпи tarkoittaa nimeä Hanhikorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhicorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hanhikorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hanhikorpi tai Hans Hanhikorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhikorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hanhikorpi, Finland.

©Tuomas Salste