Hanhilahti: Sukunimi-info

Hanhilahti

Tietoja sukunimestä Hanhilahti

Hanhilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Hanhilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 52

v. 2020 57

v. 2022 59

v. 2023 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhilahti on sijalla 10 011.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hanhilahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Hanhilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1958–1966 kuolleilla

Kuolleet
1958–1966

Vuosina 1958–1966 kuolleet Hanhilahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Hanhilahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Hanhilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hanhilahti

Hanhilahti
(paikannimi)
Hanhilahti Karjalassa
(karttanimi)

Hanhilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 42 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo; vesialue sekä virtaveden osa.

Nyky-Suomen lisäksi Hanhilahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hanhilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hanhilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhilahdenpolku, Hanhilahdentie, Hanhilahti, Hanhilahtistigen, Hanhilahtivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхилахти tarkoittaa nimeä Hanhilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hanhilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hanhilahti tai Hans Hanhilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hanhilahti, Finland.

©Tuomas Salste