Hanhisuanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhisuanto

Hanhisuanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hanhisuantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 122 max

v. 1985 184

v. 2014 315

v. 2015 323

v. 2016 329

v. 2017 337

v. 2018 336

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhisuanto on noin sijalla 2 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Hanhisuanto on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hanhisuanto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hanhisuanto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hanhisuanto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 46 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hanhisuanto-nimisiä on 336.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхисуанто tarkoittaa nimeä Hanhisuanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhisuandå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanhisuanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hanhisuanto tai Hans Hanhisuanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhisuanto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hanhisuanto, Finland.

©Tuomas Salste