Hanhisuo: Sukunimi-info

Hanhisuo

Tietoja sukunimestä Hanhisuo

Hanhisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hanhisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2015 43

v. 2018 42

v. 2020 43

v. 2022 42

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhisuo on sijalla 12 721. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hanhisuo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Hanhisuot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Hanhisuon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hanhisuo. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hanhisuota. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Hanhisuo

Hanhisuo
(paikannimi)
Hanhisuo Karjalassa
(karttanimi)

Hanhisuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 78 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hanhisuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hanhisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hanhisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhisuo, Hanhisuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхисуо tarkoittaa nimeä Hanhisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hanhisuo tai Hans Hanhisuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhisuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hanhisuo, Finland.

©Tuomas Salste