Hanhivaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hanhivaara

Hanhivaara on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hanhivaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 102

v. 2014 101

v. 2015 101

v. 2016 98

v. 2017 101

v. 2018 101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hanhivaara on noin sijalla 6 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Hanhivaaroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Hanhivaaran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1950–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914
Yritykset
perust. –1998

Sana Hanhivaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hanhivaara

Hanhivaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Hanhivaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hanhivaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hanhivaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hanhivaara. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханхиваара tarkoittaa nimeä Hanhivaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hanhifwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hanhivaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hanhivaara tai Hans Hanhivaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Hanhivaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hanhivaara, Finland.

©Tuomas Salste