Hannukka: Sukunimi-info

Hannukka

Tietoja sukunimestä Hannukka

Hannukka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hannukka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 62

v. 2016 62

v. 2017 62

v. 2018 60

v. 2019 60

v. 2020 60

v. 2021 59

v. 2022 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hannukka on sijalla 10 287. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888–1929

Hannukka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Hannukan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hannukka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kymmenen.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Hannukka. Kuolleista 1 kuului punaisiin ja 1 valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme henkeä, joiden sukunimi oli Hannukka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Hannukka

Hannukka
(paikannimi)
Hannukka Karjalassa
(karttanimi)

Hannukka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Hannukka esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hannukka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hannukka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hannukankuja, Hannukantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Hannukka

Hannukka on myös naisen etunimi. Vuonna 2022 Hannukka oli yhtenä etunimenä 6 naisella. Sukunimenä Hannukka on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 57 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (5 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Hannukat ulkomailla

Ruotsissa Hannukka oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ханнукка tarkoittaa nimeä Hannukka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hannuka.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hannu Hannukka tai Hanni Hannukka.

Samankaltaisia nimiä kuin Hannukka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hannukka, Finland.

©Tuomas Salste