Hantikainen: Sukunimi-info

Hantikainen

Tietoja sukunimestä Hantikainen

Hantikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hantikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2017 20

v. 2021 20

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hantikainen on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hantikainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1964

Vuosina 1956–1964 kuolleet Hantikaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Hantikaisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Hantikainen. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Hantikaista. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хантикайнен tarkoittaa nimeä Hantikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hantikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Handicain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hantikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hana Hantikainen tai Hans Hantikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Hantikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hantikainen, Finland.

©Tuomas Salste