Harainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harainen

Harainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Haraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 40

v. 2018 42

v. 2019 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harainen on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Haraisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Harainen

Harainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Harainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harainen, Haraistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харайнен tarkoittaa nimeä Harainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Harainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Harain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harald Harainen tai Harriet Harainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Harainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harainen, Finland.

©Tuomas Salste