Harjamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjamäki

Harjamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Harjamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 106

v. 2015 105

v. 2016 104

v. 2017 103

v. 2018 105

v. 2019 105

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjamäki on sijalla 6 434.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1900-1926

Harjamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Harjamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Harjamäkien yleisin asuinpaikka oli Kurikka (7 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Harjamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Harjamäki

Harjamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjamäenraitti, Harjamäentie, Harjamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Harjamäet ulkomailla

Ruotsissa Harjamäki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьямяки ("Harjamjaki") tarkoittaa nimeä Harjamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Harjameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harjamaki tai Harjamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjamäki tai Harriet Harjamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjamäki, Finland.

©Tuomas Salste