Harjulahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Harjulahti

Harjulahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Harjulahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 38

v. 2017 38

v. 2018 38

v. 2019 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjulahti on sijalla 13 858. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Harjulahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Harjulahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Harjulahti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Harjulahti

Harjulahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjulahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjulahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjulahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjulahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюлахти tarkoittaa nimeä Harjulahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariulachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjulahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjulahti tai Harriet Harjulahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjulahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjulahti, Finland.

©Tuomas Salste