Harjulahti: Sukunimi-info

Harjulahti

Tietoja sukunimestä Harjulahti

Harjulahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Harjulahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 38

v. 2020 35

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjulahti on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjulahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Harjulahtien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Harjulahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Harjulahti on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Harjulahti

Harjulahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjulahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjulahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjulahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjulahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюлахти tarkoittaa nimeä Harjulahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariulachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjulahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjulahti tai Harriet Harjulahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjulahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjulahti, Finland.

©Tuomas Salste