Harjulampi: Sukunimi-info

Harjulampi

Tietoja sukunimestä Harjulampi

Harjulampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Harjulampien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 32

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjulampi on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjulampi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Harjulampi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Harjulampi

Harjulampi
(paikannimi)
Harjulampi Karjalassa
(karttanimi)

Harjulampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Harjulampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjulampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Harjulampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjulammentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюлампи tarkoittaa nimeä Harjulampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariulambj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjulampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjulampi tai Harriet Harjulampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjulampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjulampi, Finland.

©Tuomas Salste