Harjulehto: Sukunimi-info

Harjulehto

Tietoja sukunimestä Harjulehto

Harjulehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Harjulehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjulehto on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjulehto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Harjulehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Harjulehto on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Harjulehto

Harjulehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjulehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjulehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjulehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjulehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюлехто tarkoittaa nimeä Harjulehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariulechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjulehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjulehto tai Harriet Harjulehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjulehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjulehto, Finland.

©Tuomas Salste