Harjumaaskola: Sukunimi-info

Harjumaaskola

Tietoja sukunimestä Harjumaaskola

Harjumaaskola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Harjumaaskola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2015 47

v. 2018 46

v. 2020 46

v. 2022 46

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjumaaskola on sijalla 12 098. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjumaaskola ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Harjumaaskola on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Harjumaaskola. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Harjumaaskola-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюмааскола tarkoittaa nimeä Harjumaaskola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Harjumāskola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariumascola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjumaaskola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjumaaskola tai Harriet Harjumaaskola.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjumaaskola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjumaaskola, Finland.

©Tuomas Salste