Harjunheimo: Sukunimi-info

Harjunheimo

Tietoja sukunimestä Harjunheimo

Harjunheimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Harjunheimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 26

v. 2020 26

v. 2022 26

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjunheimo on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjunheimo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Harjunheimo on melko pitkä nimi.

Harjunheimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Harjunheimo on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1986–2004

Sana Harjunheimo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюнхеймо tarkoittaa nimeä Harjunheimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariunheimå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjunheimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjunheimo tai Harriet Harjunheimo.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjunheimo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjunheimo, Finland.

©Tuomas Salste