Harjuntausta: Sukunimi-info

Harjuntausta

Tietoja sukunimestä Harjuntausta

Harjuntausta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Harjuntaustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 72

v. 2017 73

v. 2018 72

v. 2019 73

v. 2020 71

v. 2021 70

v. 2022 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjuntausta on sijalla 8 649. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Harjuntausta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Harjuntausta

Harjuntausta (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjuntausta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjuntausta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjuntausta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjuntausta, Harjuntaustantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюнтауста tarkoittaa nimeä Harjuntausta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariundausta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjuntausta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjuntausta tai Harriet Harjuntausta.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjuntausta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjuntausta, Finland.

©Tuomas Salste