Harjuvaara: Sukunimi-info

Harjuvaara

Tietoja sukunimestä Harjuvaara

Harjuvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Harjuvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2021 20

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Harjuvaara on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Harjuvaara ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Harjuvaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Harjuvaara on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1978–1986

Sana Harjuvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Harjuvaara

Harjuvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Harjuvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Harjuvaara jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Harjuvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Harjuvaarankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Харьюваара tarkoittaa nimeä Harjuvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Harjuvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hariufwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Harjuvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harry Harjuvaara tai Harriet Harjuvaara.

Samankaltaisia nimiä kuin Harjuvaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Harjuvaara, Finland.

©Tuomas Salste