Härmänmaa: Sukunimi-info

Härmänmaa

Tietoja sukunimestä Härmänmaa

Härmänmaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Härmänmaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Härmänmaa on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Härmänmaa ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Härmänmaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Härmänmaa on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Härmänmaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Härmänmaa

Härmänmaa (paikannimi)

Härmänmaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Härmänmaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хярмянмаа ("Hjarmjanmaa") tarkoittaa nimeä Härmänmaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hermenmā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hermänma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Härmänmaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Harmanmaa tai Haermaenmaa, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Härmänmaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Härmänmaa, Finland.

©Tuomas Salste