Hartojoki: Sukunimi-info

Hartojoki

Tietoja sukunimestä Hartojoki

Hartojoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hartojokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 30

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hartojoki on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hartojoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hartojoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hartojoki on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хартойоки ("Hartoioki") tarkoittaa nimeä Hartojoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hartoiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hartojoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Harto Hartojoki tai Harriet Hartojoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hartojoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hartojoki, Finland.

©Tuomas Salste