Hattukangas: Sukunimi-info

Hattukangas

Tietoja sukunimestä Hattukangas

Hattukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hattukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 102 max

v. 1985 92

v. 2014 121

v. 2016 114

v. 2018 111

v. 2020 112

v. 2022 113

v. 2023 111

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hattukangas on sijalla 6 152. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 5 968.

Verrattuna muihin sukunimiin Hattukangas on melko pitkä nimi.

Hattukangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hattukangas on suojattu 1997 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Hattukankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Hattukankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937

Sana Hattukankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hattukangas

Hattukangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Hattukangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hattukangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hattukangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hattukankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hattukankaat ulkomailla

Ruotsissa Hattukangas oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаттукангас tarkoittaa nimeä Hattukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hatukangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hatice Hattukangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Hattukangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hattukangas, Finland.

©Tuomas Salste