Haukkavaara: Sukunimi-info

Haukkavaara

Tietoja sukunimestä Haukkavaara

Haukkavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Haukkavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haukkavaara on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haukkavaara ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Haukkavaarojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Haukkavaara on melko pitkä nimi.

Haukkavaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Haukkavaara on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Haukkavaara

Haukkavaara
(paikannimi)
Haukkavaara Karjalassa
(karttanimi)

Haukkavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Haukkavaara esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haukkavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хауккаваара tarkoittaa nimeä Haukkavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Haukavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hauckafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haukkavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haukkavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haukkavaara, Finland.

©Tuomas Salste