Haukkavuori: Sukunimi-info

Haukkavuori

Tietoja sukunimestä Haukkavuori

Haukkavuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Haukkavuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 51

v. 2018 49

v. 2020 49

v. 2022 49

v. 2023 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haukkavuori on sijalla 11 542. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Haukkavuori ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Haukkavuori on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. 1983–2020

Sana Haukkavuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Haukkavuori

Haukkavuori
(paikannimi)
Haukkavuori Karjalassa
(karttanimi)

Haukkavuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 120 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Haukkavuori esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Haukkavuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Haukkavuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haukkavuorenkatu, Haukkavuorenkuja, Haukkavuorenpolku, Haukkavuorenraitti, Haukkavuorenrinne, Haukkavuorentie, Haukkavuorigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хауккавуори tarkoittaa nimeä Haukkavuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Haukavuori.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hauckafwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Haukkavuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Haukkavuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Haukkavuori, Finland.

©Tuomas Salste