Hauskaviita: Sukunimi-info

Hauskaviita

Tietoja sukunimestä Hauskaviita

Hauskaviita on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hauskaviitojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2020 22

v. 2021 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hauskaviita on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hauskaviita ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Hauskaviita on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Hauskaviidat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Hauskaviidan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Hauskaviita

Hauskaviita (paikannimi)

Hauskaviita on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hauskaviita jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаускавийта ("Hauskavijta") tarkoittaa nimeä Hauskaviita. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hauskavīta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hauscafwijta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hauskaviita olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hauskaviita

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hauskaviita, Finland.

©Tuomas Salste