Hautajoki: Sukunimi-info

Hautajoki

Tietoja sukunimestä Hautajoki

Hautajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Hautajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 106

v. 2015 110

v. 2016 112

v. 2017 112

v. 2018 114

v. 2019 113

v. 2020 113

v. 2021 115

v. 2022 115

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hautajoki on sijalla 6 008.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hautajoki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hautajoki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hautajoki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hautajokia on 115.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Hautajokea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1940
Yritykset
perust. 1978–2014

Sana Hautajoki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hautajoki

Hautajoki
(paikannimi)
Hautajoki Karjalassa
(karttanimi)

Hautajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Hautajoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Hautajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Hautajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hautajoentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаутайоки ("Hautaioki") tarkoittaa nimeä Hautajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hautaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hautajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Hautajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hautajoki, Finland.

©Tuomas Salste