Havila: Sukunimi-info

Havila

Tietoja sukunimestä Havila

Havila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Havila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2015 41

v. 2018 40

v. 2020 41

v. 2022 42

v. 2023 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Havila on sijalla 12 533. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Havila ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1970

Vuosina 1960–1970 kuolleet Havilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Havilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Havila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Havila

Havila (paikannimi)Katuosoitteissa

Havila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Havila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Havila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Havilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Havilat ulkomailla

Ruotsissa Havila oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хавила tarkoittaa nimeä Havila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hafwila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Havila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Havu Havila.

Samankaltaisia nimiä kuin Havila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Havila, Finland.

©Tuomas Salste