Havimäki: Sukunimi-info

Havimäki

Tietoja sukunimestä Havimäki

Havimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Havimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 51

v. 2016 53

v. 2017 53

v. 2018 56

v. 2019 58

v. 2020 56

v. 2021 55

v. 2022 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Havimäki on sijalla 10 415. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Havimäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kahdeksan Havimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Havimäki

Havimäki (paikannimi)

Havimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Havimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Havimäet ulkomailla

Ruotsissa Havimäki oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хавимяки ("Havimjaki") tarkoittaa nimeä Havimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Havimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hafwimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Havimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Havimaki tai Havimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Havu Havimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Havimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Havimäki, Finland.

©Tuomas Salste