Havurinne: Sukunimi-info

Havurinne

Tietoja sukunimestä Havurinne

Havurinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Havurinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 37

v. 2020 39

v. 2022 41

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Havurinne on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Havurinne ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Havurinne on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Havurinne on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Havurinne

Havurinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Havurinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Havurinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Havurinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Havurinne, Havurinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хавуринне tarkoittaa nimeä Havurinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hafwurinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Havurinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Havu Havurinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Havurinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Havurinne, Finland.

©Tuomas Salste