Havusela: Sukunimi-info

Havusela

Tietoja sukunimestä Havusela

Havusela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Havusela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 76 max

v. 2014 76

v. 2016 75

v. 2018 75

v. 2020 74

v. 2022 74

v. 2023 73

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Havusela on sijalla 8 513. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 414.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Havuselat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 13 Havuselan kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Havusela-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (4 vainajaa), Laihia (4) sekä Vaasa (4).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Havusela. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Havusela. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912
Yritykset
perust. –2022

Sana Havusela esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Havusela

Havusela (paikannimi)Katuosoitteissa

Havusela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Havusela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Havusela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Havuselantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хавусела tarkoittaa nimeä Havusela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hafwusela on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Havusela olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Havu Havusela.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Havusela, Finland.

©Tuomas Salste