Heikintalo: Sukunimi-info

Heikintalo

Tietoja sukunimestä Heikintalo

Heikintalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heikintalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 65

v. 2018 61

v. 2019 59

v. 2020 56

v. 2021 55

v. 2022 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikintalo on sijalla 10 555. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Heikintalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Heikintalo

Heikintalo
(paikannimi)
Heikintalo Karjalassa
(karttanimi)

Heikintalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Heikintalo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heikintalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкинтало tarkoittaa nimeä Heikintalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heikindalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heikintalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heikki Heikintalo tai Heili Heikintalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikintalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heikintalo, Finland.

©Tuomas Salste