Heikki: Sukunimi-info

Heikki

Tietoja sukunimestä Heikki

Heikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heikkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 62

v. 2016 60

v. 2017 60

v. 2018 61

v. 2019 60

v. 2020 59

v. 2021 56

v. 2022 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikki on sijalla 10 415. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1905–1919

Heikkejä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Heikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heikki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Asuinpaikat 1956–1964 kuolleilla

Kuolleet
1956–1964

Vuosina 1956–1964 kuolleet Heikit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Heikin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi viisi Heikkiä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2020

Sana Heikki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heikki

Heikki (paikannimi)Katuosoitteissa

Heikki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heikki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heikinahde, Heikinkatu, Heikinkuja, Heikinkulma, Heikinmutka, Heikinperä, Heikinpolku, Heikinpuisto, Heikinraitti, Heikinrinne, Heikintaival, Heikintie, Heikki Huhtamäen katu, Heikki Huhtamäen polku, Heikki Huhtamäkis gata, Heikki Huhtamäkis stig, Heikki lehtosentie, Heikki Toppilantie, Heikkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Heikki

Heikki on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Heikki oli yhtenä etunimenä 50 687 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 60:s mies oli etunimeltään Heikki. Juuri etunimenä Heikki onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 56 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Heikit ulkomailla

Ruotsissa Heikki oli 168 ihmisen sukunimi vuonna 2020. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкки tarkoittaa nimeä Heikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heiki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heickj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heimo Heikki tai Heili Heikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heikki, Finland.

©Tuomas Salste