Heikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heikki

Heikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heikkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 62

v. 2016 60

v. 2017 60

v. 2018 61

v. 2019 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikki on sijalla 9 881. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1905-1919

Heikkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Heikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heikki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2017

Sana Heikki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heikki

Heikki (paikannimi)Katuosoitteissa

Heikki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heikki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heikki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heikinahde, Heikinkatu, Heikinkuja, Heikinkulma, Heikinmutka, Heikinperä, Heikinpolku, Heikinpuisto, Heikinraitti, Heikinrinne, Heikintaival, Heikintie, Heikki Huhtamäen katu, Heikki Huhtamäen polku, Heikki Huhtamäkis gata, Heikki Huhtamäkis stig, Heikki lehtosentie, Heikki Toppilantie, Heikkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Heikki

Heikki on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Heikki oli yhtenä etunimenä 52 238 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 50:s mies oli etunimeltään Heikki. Juuri etunimenä Heikki onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 60 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Heikit ulkomailla

Ruotsissa Heikki oli 175 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкки tarkoittaa nimeä Heikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heiki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heickj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heimo Heikki tai Heili Heikki.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heikki, Finland.

©Tuomas Salste