Heikniemi: Sukunimi-info

Heikniemi

Tietoja sukunimestä Heikniemi

Heikniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heikniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heikniemi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Heikniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Heikniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Heikniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Heikniemeä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Heikniemi

Heikniemi (paikannimi)

Heikniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heikniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейкниеми ("Heiknijemi") tarkoittaa nimeä Heikniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heicniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heikniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heikki Heikniemi tai Heili Heikniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Heikniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heikniemi, Finland.

©Tuomas Salste