Heinä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinä

Heinä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 70

v. 2016 69

v. 2017 68

v. 2018 67

v. 2019 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinä on sijalla 9 135. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1910-1921

Heiniä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Heinän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Heinä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913–1928
Yritykset
perust. 1956–2005

Sana Heinä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heinä

Heinä (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heinä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinäkaarre, Heinäkatu, Heinäkuja, Heinämaantie, Heinämutka, Heinäntie, Heinäpohja, Heinäpolku, Heinäportti, Heinäpää, Heinärinne, Heinässvängen, Heinäsvägen, Heinätie, Heinätori. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Heinä

Heinä on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Heinä oli yhtenä etunimenä 7 naisella. Sukunimenä Heinä on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 67 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (5 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Heinät ulkomailla

Ruotsissa Heinä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейня ("Heinja") tarkoittaa nimeä Heinä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heine.

Nimi kirjoitetaan joskus Heina tai Heinae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinä tai Heini Heinä.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heinä, Finland.

©Tuomas Salste