Heinäjoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Heinäjoki

Heinäjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Heinäjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinäjoki on sijalla 17 878. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heinäjokien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Heinäjoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Heinäjoki on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Heinäjoki

Heinäjoki (paikannimi)Heinäjoki (karttanimi)

Heinäjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Heinäjoki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heinäjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Heinäjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinäjoen metsätie, Heinäjoenkatu, Heinäjoentie, Heinäjoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейняйоки ("Heinjaioki") tarkoittaa nimeä Heinäjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heinejoki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinäiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heinäjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Heinajoki tai Heinaejoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinäjoki tai Heini Heinäjoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinäjoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heinäjoki, Finland.

©Tuomas Salste