Heinälehto: Sukunimi-info

Heinälehto

Tietoja sukunimestä Heinälehto

Heinälehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Heinälehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

v. 2017 22

v. 2018 21

v. 2019 22

v. 2020 23

v. 2021 23

v. 2022 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinälehto on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Heinälehtojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Heinälehto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Heinälehto

Heinälehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Heinälehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heinälehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Heinälehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinälehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнялехто ("Heinjalehto") tarkoittaa nimeä Heinälehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heinelehto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinälechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heinälehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Heinalehto tai Heinaelehto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinälehto tai Heini Heinälehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinälehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heinälehto, Finland.

©Tuomas Salste