Heinäsuo: Sukunimi-info

Heinäsuo

Tietoja sukunimestä Heinäsuo

Heinäsuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heinäsoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 54

v. 2016 53

v. 2018 49

v. 2020 49

v. 2022 48

v. 2023 49

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinäsuo on sijalla 11 542. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Heinäsuo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Heinäsuot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Heinäsuon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Heinäsuo. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Heinäsuota. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1913
Yritykset
perust. 1946–1998

Sana Heinäsuo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Heinäsuo

Heinäsuo
(paikannimi)
Heinäsuo Karjalassa
(karttanimi)

Heinäsuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 284 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; rakennus; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Heinäsuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Heinäsuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Heinäsuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heinäsuo, Heinäsuonkuja, Heinäsuonpisto, Heinäsuonpolku, Heinäsuonraitti, Heinäsuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнясуо ("Heinjasuo") tarkoittaa nimeä Heinäsuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heinesuo.

Nimi kirjoitetaan joskus Heinasuo tai Heinaesuo, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinäsuo tai Heini Heinäsuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinäsuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heinäsuo, Finland.

©Tuomas Salste