Heinolainen: Sukunimi-info

Heinolainen

Tietoja sukunimestä Heinolainen

Heinolainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Heinolaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 38

v. 2020 40

v. 2022 40

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Heinolainen on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Heinolainen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Heinolainen on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1922
Yritykset
perust. –2021

Sana Heinolainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хейнолайнен tarkoittaa nimeä Heinolainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heinolainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Heinolain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Heinolainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heino Heinolainen tai Heini Heinolainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Heinolainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Heinolainen, Finland.

©Tuomas Salste