Helakallio: Sukunimi-info

Helakallio

Tietoja sukunimestä Helakallio

Helakallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Helakallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 25

v. 2017 25

v. 2018 25

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 26

v. 2022 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helakallio on sijalla 18 448. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Helakallio

Helakallio
(paikannimi)
Helakallio Karjalassa
(karttanimi)

Helakallio on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Nyky-Suomen lisäksi Helakallio esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helakallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Helakallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helakallionkatu, Helakallionpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелакаллио tarkoittaa nimeä Helakallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helacalliå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helakallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hely Helakallio tai Helge Helakallio.

Samankaltaisia nimiä kuin Helakallio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helakallio, Finland.

©Tuomas Salste