Helakari: Sukunimi-info

Helakari

Tietoja sukunimestä Helakari

Helakari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Helakarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helakari on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Helakari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Helakari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Helakari on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Helakari

Helakari (paikannimi)

Helakari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helakari jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелакари tarkoittaa nimeä Helakari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helacarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helakari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hely Helakari tai Helge Helakari.

Samankaltaisia nimiä kuin Helakari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helakari, Finland.

©Tuomas Salste