Helenelund: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Helenelund

Helenelund on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Helenelundien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 66

v. 2017 65

v. 2018 67

v. 2019 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helenelund on sijalla 9 135. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1987–2008

Sana Helenelund esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Helenelund

Helenelund (paikannimi)Katuosoitteissa

Helenelund on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helenelund jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helenelund esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helenelundvägen, Norra Helenelundsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Helenelundit ulkomailla

Ruotsissa Helenelund oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helene Helenelund tai Helge Helenelund.

Samankaltaisia nimiä kuin Helenelund

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helenelund, Finland.

©Tuomas Salste