Helisevä: Sukunimi-info

Helisevä

Tietoja sukunimestä Helisevä

Helisevä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Helisevä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 25

v. 2018 26

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 24

v. 2022 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helisevä on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Helisevä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Helisevä-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Helisevä

Helisevä
(paikannimi)
Helisevä Karjalassa
(karttanimi)

Helisevä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Helisevä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helisevä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Helisevä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helisevänkatu, Helisevänpolku, Heliseväntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелисевя ("Helisevja") tarkoittaa nimeä Helisevä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Heliseve.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helisefwä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helisevä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Heliseva tai Helisevae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Heli Helisevä tai Helge Helisevä.

Samankaltaisia nimiä kuin Helisevä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helisevä, Finland.

©Tuomas Salste