Helkamäki: Sukunimi-info

Helkamäki

Tietoja sukunimestä Helkamäki

Helkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Helkamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2014 89

v. 2016 91

v. 2018 91

v. 2020 90

v. 2022 90

v. 2023 90

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Helkamäki on sijalla 7 263. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829.

Paikannimi Helkamäki

Helkamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Helkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Helkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Helkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Helkamäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хелькамяки ("Helkamjaki") tarkoittaa nimeä Helkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Helkameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Helgamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Helkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Helkamaki tai Helkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helka Helkamäki tai Helge Helkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Helkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Helkamäki, Finland.

©Tuomas Salste