Hellas: Sukunimi-info

Hellas

Tietoja sukunimestä Hellas

Hellas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Hellas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 21

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 22

v. 2020 23

v. 2021 23

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hellas on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hellas ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hellas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hellas on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1936
Yritykset
perust. 1947–2016

Sana Hellas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Hellas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hellas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellasgatan, Hellaskuja, Hellasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеллас tarkoittaa nimeä Hellas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Hellass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helli Hellas tai Helge Hellas.

Samankaltaisia nimiä kuin Hellas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hellas, Finland.

©Tuomas Salste