Hellas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hellas

Hellas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hellas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 21

v. 2017 22

v. 2018 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hellas on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hellas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hellas on suojattu 1945 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1902–1936
Yritykset
perust. 1947–2016

Sana Hellas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Hellas osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Hellas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hellasgatan, Hellaskuja, Hellasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Hellas-suku ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli HELLAS.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеллас tarkoittaa nimeä Hellas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Helle Hellas tai Helge Hellas.

Samankaltaisia nimiä kuin Hellas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Hellas, Finland.

©Tuomas Salste