Hellevuo: Sukunimi-info

Hellevuo

Tietoja sukunimestä Hellevuo

Hellevuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Hellevoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 40

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 37

v. 2023 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hellevuo on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Hellevuo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Hellevuo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Hellevuo on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хеллевуо tarkoittaa nimeä Hellevuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hellefwoo on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Hellevuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hellevi Hellevuo tai Helge Hellevuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Hellevuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Hellevuo, Finland.

©Tuomas Salste